Miért fontos, hogy legyen társad? Miért nem jó, ha “egyedül” vagy?

Számtalan olyan példát láttam már, amikor egy adott cégvezető “egymaga” képes volt milliárdossá válni. Az idézőjel azért fontos, mert a gyakorlatban többször megmutatkozott már, hogy ez nem feltétlen van így. Ezeknek az embereknek is vannak társaik, csak mondjuk alkalmazott, mentor, vagy tanácsadó formában.

Nálunk a társak kiválasztása kimondottan jól alakult, hiszen Mátéban mind a szellemi kapacitásban, mind a tőkebeli segítségben társra találtam, ez a lehető legjobb verzió, rendkívül hálásnak is érzem magam, hogy a létezés ilyen társat adott mellém.

Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!

De miért fontosak egyáltalán a társak?

Leginkább akkor van szükségünk társakra, amikor az ember egyszerűen mentális okokból nem áll még készen egy komoly feladat elvégzésére, vagy egy messzinek tűnő cél eléréséhez, és szüksége van egy olyan segítőtársra, aki adott esetben nem csak anyagilag, hanem mentálisan is támogat abban, hogy egy adott pillanatban megfelelő döntést tudjak hozni.

Nagyon fontos, hogy az ember keressen maga mellé társakat – egyrészt sokkal szórakoztatóbb, másrészt meg lehet osztani a pszichikai, fizikai, és anyagi terheket is.

Geszti Péter szavaival élve ,

Továbbá akkor is jól jön egy társ, ha nincs kezdőtőkéd és szükséged van tőkebevonásra. Itt nem is biztos, hogy az adott ember szaktudása a lényeg, sőt előfordulhat az is, hogy egy adott személy nem is rendelkezik iparági szaktudással, egyszerűen csak tőkére van szükséged ahhoz, hogy elindulj álmaid megvalósítása felé.

Ha ilyen eset áll fent, akkor nem is feltétlen a tőkéhez kell igazítani a tulajdoni hányadot, hiszen pénze rengeteg embernek van, de ha a hétköznapi ügymenetet te fogod végezni, illetve azt a bizonyos szekeret is te fogod nagyobb erővel tolni, akkor nem feltétlenül kell ahhoz igazodni, hogy anyagilag ki mennyivel szállt be az üzletbe. Az adott ember hozzáadott értéke sokkal fontosabb. Ezt mindig tartsd szem előtt!

Tóth Patrik
Tóth Patriklapmenedzser
Vállalkozó, médiaszakember, üzleti blogger, és tanácsadó. A Golden Brothers Zrt. teljeskörű médiafeladatokat ellátó full-service ügynökségnek tulajdonosa, és vezérigazgatója.
2018-10-30T15:34:51+01:00 2018. 11 04|Vállalkozás|

About the Author:

Mondd el a véleményed!