Jobb üzletemberré szeretnél válni? Ha a válaszod igen, a nehezén már túl is vagy. A fejlődés iránti igény mellett viszont szükséged lesz még 6 másik képességre is!

1. Keress!

Az igazi fejlődés kulcsa, hogy soha nem kényelmesedsz el, nem ülsz bele az elért eredményekbe. Mindig keresd a lehetőségeket az előrébb lépésre, az újításra. Ha elengeded a kormányt, lemaradsz az élbolytól.

2. Kutass!

Az összes jövőbeli eshetőségre nem tudsz felkészülni. Vannak viszont előrelátható trendek, amik most még nem éreztetik a hatásukat, de egyértelműen a jövő alapját jelentik.

3. Próbálkozz!

Engedj a kíváncsiságodnak, és merj új dolgokat megismerni, még ha ismeretlen is az út. A Business & Café működtetése során is folyamatosan kísérletezünk. Teszteljük az új ötleteinket, az új megoldásokat, menedzsment technikákat. Ami beválik azt megtartjuk, ami elavult frissítjük, ami nem működik elvetjük.

4. Állj készen!

A lehetőségeknek megvan az az időnként kellemetlen tulajdonságuk, hogy nem tájékoztatnak előre az érkezésükről. Egyszer csak kopogtatnak az ajtón, itt vagyok, most mi legyen?

Pontosan ezért kell előre felkészülnöd, hogy ne kelljen szélnek ereszteni a kínálkozó alkalmat. Meg kell tanulnod kihasználni a lehetőségeidet, és lecsapni a kínálkozó alkalmakra!

036.png

A szerencse nem más, mint a tettrekész lényeglátás és a kedvező alkalom találkozása.

Timoty Zahn

5. Reagálj!

Ha valamilyen lehetőség adódik, ne mulaszd el kihasználni. Mondok egy egyszerű példát: a facebook elérte azt a szintet, ahol már keményen szabályozzák az infók terjedését, így korántsem olyan könnyű százezres követőtáborokat összeszedni mint néhány évvel ezelőtt.

Az Instagram viszont egyelőre nem váltotta be az összes hozzáfűzött reményt, ezért még az idei évben egészen biztosan lazábban fogják majd a gyeplőt. Egy lehetőség amit érdemes kihasználni!

6. Alkalmazkodj!

20150824220017-smart-woman-on-phone.jpeg

Rohan a világ, és rengeteg dologra nem vagyunk hatással. Az alkalmazkodóképesség, és a rugalmasság viszont a segítségedre lesz, hogy az elsőre kedvezőtlennek tűnő fordulatokban is meglásd a lehetőséget.

Inspiráció: BETTER AND FASTER Jeremy Gutsche