Számtalan területen érhetünk el sikert az életben. Munka, vállalkozás, magánélet. A sikeres emberek is különböznek egymástól, viszont van bennük néhány közös dolog. Szám szerint 7!

Amikor elhatároztuk, hogy vállalkozóként megcsináljuk a szerencsénket, nem volt könnyű dolgunk. Az elején (mint mindenki persze) tapasztalatlan kölykök voltunk. És bár kaptunk segítséget, a legtöbbet a saját kárunkon tanultunk. Mi volt a számos pofára esés 7 legfontosabb konklúziója?

1. Légy mindig pozitív

Hinned kell magadban, mert ha te nem teszed, másoktól sem várhatod el. Éppen ezért fontos, hogy pozitívan állj a saját célodhoz. Ha hiszel magadban, és küzdesz érte, megállíthatatlan leszel. Ha még te sem vagy biztos benne, hogy sikerülhet – valószínűleg bukás lesz a vége.

2. Egy pontos cél

Akármibe kezdesz, fontos, hogy legyen határozott és pontosan definiált célkitűzésed. Miért csinálom ezt az egészet? Mit akarok elérni vele? Mikorra kell eljutnom odáig? A pontos határidő nélküli céloknál ugyanis mindig fennáll az a veszély, hogy halogatással addig húzod az időt amíg késő nem lesz.

3. Önfegyelem

Alapvető tétel, még a jedi képzésben résztvevő fiatal Luke Skywalkernek is a saját bőrén kellett megtanulnia ennek fontosságát. Senki nem érhet el átlagon felüli eredményeket, átlagos energiabefeketetéssel. Ha hiszel abban amit csinálsz, akkor nem spórolhatod meg a munkát – cserébe elárulhatom a sztori végét, az eredmény sem marad majd el!

4. Személyiség

Fel kell készülnöd arra, hogy sikeres leszel. A kitartás klassz és nélkülözhetetlen képesség, de önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy befuss. A sikered elérésében legalább akkora szerepe lesz annak, hogy milyen ember vagy, mint annak hogy mennyit dolgozol. Megnyerőnek kell lenned, hogy azonosulhassanak a céljaiddal, kezdeményezőkésznek kell lenned, hogy új dolgokba vághass bele, merésznek kell lenned, hogy ügyes húzásokkal eredményeket érj el. Újabb szerencsés fordulat, ezek a képességek mind tanulhatóak!

5. Fejlődés

Tanulj meg tanulni, dolgozz azon, hogy még jobban dolgozhass! El kell érned, hogy vágjon az agyad. Tompa eszű emberek igen ritkán építenek óriási vagyont. Tartsd karban magad, olvass, tanulj, szerezz infókat, maradj szellemileg friss!

6. Vigyázz magadra!

Nem vagyunk egészségblog, de azért van itt néhány dolog amivel érdemes idejekorán foglalkozni. Az igazán király eredményeket hosszútávon csak úgy fogod tudni fenntartani, ha megfelelő állapotban vagy hozzá. Ez a testi és lelki egészséget is magában foglalja. Egyél rendesen, sportolj, fogyassz elég folyadékot, nem is tudod milyen sokat számítanak ezek a dolgok.

Saját példámon kellett megtanulnom, hogy nem ugyanúgy tárgyalok éhesen, mint rendes körülmények között. Előfordult, hogy nem fordítottam elég időt arra, hogy egyek mielőtt megbeszélésre rohanok, és utólag megdöbbenve gondoltam vissza rá, hogy határozottan idegbeteg módon, kapkodva intéztem a dolgokat. Gyorsan meg is tanultam a leckét.

7. Nem kudarc, tanulási lehetőség!

Az előző pontban meséltem egy saját kudarcomról. Egy sikertelen megbeszélés hozta el az életembe azt a felismerést, hogy nem hagyhatom figyelmen kívül a testi valómat, mert nagy hatással van a szellemi teljesítményemre. Önálló posztot is írhatnék arról, hogy milyen hibákat követtem még el – egy viszont biztos. Minden esetben végiggondoltam mit is szúrtam el, levontam a megfelelő következtetéseket, és változtattam. Egyszerű módszer, de az előnyei felbecsülhetetlenek!