Mert a boldogtalanság csak múló állapot, ha tudjuk, miként kezeljük. Gyorsan, egyszerűen, szakszerűen.

De én boldog vagyok! Mondod feszült mosollyal az arcodon. Én erre azt mondom, nem baj ha nem, csak végre valld be, legalább magadnak! Különben is.. ha életünk valóban boldog volna, nem kéne szórakoznunk azért, hogy gondolatunkat eltereljük róla…

Na de lássunk 5 okot – és persze a megoldásokat!

1, Nem értékeljük, amink van

Addig nem állunk készen valami új megszerzésére, amíg nem tudunk hálásak lenni azért, amink van.

A pszichológia szerint a legtökéletesebb az lenne, ha minden este pár perc erejéig elcsendesednénk, és átvennénk, mivel gazdagított minket az adott nap – nem feltétlen csak materiálisan, hanem szellemileg egyaránt.

2, Olyan dolgokra fecsérlünk energiát, amit nem tudunk uralni

Van, mikor el kell fogadni – egy adott helyzet, szituáció, ember nem fog megváltozni, vagy olyan szintű energiát igényel a folyamat, ami teljes mértékben értelmetlenné teszi a küldetést.

Egy keleti filozófia szerint: amit nem tudsz legyőzni, támogasd, más szerint, ha ellenségedet nem tudod legyőzni, szövetkezz vele.

3, Csak a pénzre koncentrálunk

Évekig nagyon rossz kérdést tettek fel nekem, és én is magamnak. Azt hittem, azt a kérdéskört kell megválaszolnom, milyen tevékenység végzése tesz gazdaggá? Miből lehet pénzt csinálni?

Aztán sok idő után jöttem rá, hogy ez a kérdés nagyon rossz, mert lehetetlen rá egyéniesített választ adni.

A jó kérdés nem az, mivel csináljak pénzt, hanem, hogy mivel tudok segíteni másoknak úgy, hogy közben én is megtalálom a boldogságom?

Tudnod kell, senki nem kiválasztott. Minden egyes ember zseniális valamiben. Találd meg, mi az, és ne csinálj semmi mást!

4, Külső megerősítésekre vágyunk

Ameddig azt követeled, hogy mások ismerjék el fontosságodat, addig szenvedni fogsz, mert boldogságod az ő kezükben lesz. Felejts el “fontos” lenni!

Minél kevesebb elismerést követelsz, annál többet kapsz.

Tiszteletet, szeretetet, és pénzt nem lehet alaptalanul követelni – szoktam mondani. Minél hamarabb fogadjuk ezt el, annál hamarabb tudjuk saját magunkban is megtalálni az értéke(ke)t.

5, túlkomplikáljuk az életet

Minek bonyolítjuk túl az életet? Találkoznál valakivel? Hívd fel! Szükséged van valamire? Szerezd meg! Kíváncsi vagy valamire? Kérdezd meg! Ne agyalj, cselekedj!

A cselekvésben óriási csoda rejlik. Új lehetőségek sosem az otthon homályába bújt lázas álmodozások közben születnek.

Mozogj, zizegj, cselekedj – és működj együtt minél több emberrel!

Tóth Patrik
Tóth Patriklapmenedzser
Vállalkozó, médiaszakember, üzleti blogger, és tanácsadó. A Golden Brothers Zrt. teljeskörű médiafeladatokat ellátó full-service ügynökségnek tulajdonosa, és vezérigazgatója.